Actiunea de animatie pentru publicul infantil

Educatia timpurie a viitorului public trebuie sa constituie principala preocupare a bibliotecarului. În ...
Actiunea de animatie pentru adolescenti si tineri
Conform anchetelor sociologice recunoscute la nivel mondial populatia activa corespunzatoare ...
Acest segment de utilizatori ai bibliotecii constituie pasul urmator, tinerii sunt cei ce reprezinta viitorul nostru. ...
Actiunea de animatie pentru publicul adult
   Publicul de vârsta a treia reprezinta o categorie aparte si, dupa parerea mea, extrem de importanta. În ultimii ani, din cauza conditiilor socio-economice existente în tara noastra, când parintii sunt ocupati de asigurarea conditiilor de trai, rolul bunicilor în educatia nepotilor a crescut foarte mult. De aceea, ei pot interveni în educarea gustului pentru cultura (lectura) al copiilor, biblioteca putând organiza manifestari comune celor doua categorii de cititori. La ora actuala Biblioteca Judeteana Mures colaboreaza cu Fundatia Caritas, organizând împreuna sezatori literare saptamânale, reunind cetateni de vârsta a treia.

   Pe de alta parte, pensionarii au la dispozitie mult timp liber si putine resurse financiare. Aici intervine rolul bibliotecii publice care poate atrage aceasta categorie de utilizatori catre activitatile sale. Cum se poate realiza acest lucru? Metodele sunt mai multe: organizarea de cluburi diverse (sah, table, scrabble, canasta, bridge, gradinarit, cresterea animalelor de companie), organizarea de întâlniri cu personalitati locale, oferirea unui spatiu unde persoanele se întâlnesc la o “sueta”, oferirea unor informatii despre sanatate, asistenta sociala, etc.

   Cartea a fost si va ramâne mereu cel mai bun prieten al omului. Marile carti nu se multumesc cu punctul, ele cauta întrebarea; aforismele lui Marin Voiculescu ne îndeamna la meditatie, ne demonstreza ca într-o carte cauti sa afli si ce nu esti. Asa cum spunea odinioara Plinius Junior Nici o carte nu este atât de rea, încât sa nu foloseasca la nimic (Epistulae).
Animatia pentru publicul de vârsta a treia
Telefon:  00 40 748 741 507
E-mail: claudia@tgm.ro
Copyright 2008 - 2012. Biblioteca Mobila Mures. Toate drepturile rezervate.
>>>
>>>
>>>
Animatia pentru publicul de vârsta a treia
Publicul de vârsta a treia reprezinta o categorie aparte si, dupa parerea mea, extrem de ...
Actualitati
Despre noi     Proiecte     Voluntariat     Galerie     Parteneri
>>>